Külgazdaság

A Külgazdaság című folyóirat

A KÜLGAZDASÁG a Konjunktúra Kutatási Alapítvány kéthavonta összevont számok formájában megjelenő lapja, a közgazdasági szakma egyik legfontosabb folyóirata. Lapunk a közgazdaságtudomány és más társadalomtudományi diszciplínák (szociológia, politikatudomány, nemzetközi kapcsolatok) területéről közöl tanulmányokat és tudományos tájékoztatókat. Ezen belül a lap érdeklődése hangsúlyozottan kiterjed az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságpolitika, a kelet-közép-európai gazdasági és társadalmi átalakulás, a globalizáció és transzracionalizáció, valamint a nemzetközi és regionális összehasonlító tanulmányok kérdéseire.
Lapunk Jogi Melléklete a hazai és külföldi gazdasági jog tudományos aspektusaival, változásaival, valamint új rendelkezéseivel foglalkozik.
Lapunk hagyományos év eleji Körkérdése valamely aktuális alkalmazott közgazdaságtani, gazdaságpolitikai és/vagy társadalompolitikai problémával foglalkozik.

A Külgazdaság szerkesztősége

A Szerkesztőbizottság tagjai: Gács János (a szerkesztőbizottság elnöke), Ádám Zoltán, Antal László, Bruszt László, Csaba László, Csáki György, Halpern László, Horváth Gyula, Julius Horvath, Kapás Judit, Karsai Gábor, Köves András, Laki Mihály, Oblath Gábor, Palócz Éva, Pete Péter, Rába András (volt főszerkesztő), Richter Sándor, Schweitzer Iván (volt főszerkesztő), Szalavetz Andrea, Tóth István György, Várhegyi Éva.

A Szerkesztőség: Landau Edit (főszerkesztő)
Vince Péter (szerkesztő)
Papp Erika (szerkesztőségi titkár)
Külső munkatársak: Csaba László, Vince Péter
Jogi melléklet: Ziegler Dezső Tamás, Horváthy Balázs, Raffai Katalin, Szabó Sarolta
Korrektor: Siklósi Ágnes

Fontos információk szerzőinknek

Fontos információk Felhasználási szerződés
Útmutatás a felhasználók részére
A szerzői jogokról
Külgazdaság rendelés

Előfizetési díj egy évre: 10.800 Ft, egy összevont szám ára: 1.800 Ft, korábbi évfolyamokban megjelent egyes számok ára: 1500-750 Ft.

A Magyar Közgazdasági Társaság és a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület tagjai számára a szerkesztőség előfizetés esetén 33% kedvezményt ad.

Könyvtárak, egyetemek, főiskolák, valamint egyetemi és főiskolai hallgatók korlátozott számban postaköltségért megrendelhetik a Külgazdaság 2000 és 2006 közötti évfolyamait, valamint 1500 forintért a 2012-2014-es évfolyamok egyes példányait.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet